To jest przełom. Ameryki nie odkryjemy, ale haponesę jak najbardziej.
Marchew, kalarepa, świeży groszek, kapusta pak choi, szpinak, kiełki słonecznika, pomidorki, papryka, jajka przepiórcze (wege), klopsiki z kaczki (kacza), makaron ramenowy, i trzy rodzaje bulionu - mówcie co chcecie, ale to było dobre. Sprawiło nam przyjemność i dało poczucie, że naprawdę rzeźbimy.

 


W tym tygodniu tak samo, ale inaczej.

- haponesa 1. (bulion warzywny) - groszek cukrowy, kalarepa, marchew, sałata rzymska, papryka, kiełki, szpinak, roszponka, jajka
  przepiórcze - 15
- haponesa 2. (rosół z kaczki) - warzywka jw. + kaczka wędzona - 18
- rosół z makaronem (indyk + wołowina) - 10
- pęczak z fenkułem, burak, brokuły, cykoria, papryka, pieczarka - 28
- pstrąg wędzony, ziemniaczki pieczone z rozmarynem lub pęczak z fenkułem, burak, brokuły, cykoria, pieczarka - 38
- kaczka wędzona, otoczona jw. - 38
- naleśniki (jabłko, węgierka, twarożek) z jabłkiem kandyzowanym, żurawiną, musem malinowym i daktylowym syropem (da się) - 12
- ciasto marchewkowe - 12
- beza z malinami - 12
- napoje jak zwykle

 

marcowe 

I to by było na tyle. W ogrodzie oczywiście coraz fajniej choć trampoliny jeszcze nie ma. Będzie niedługo.
Zapraszamy na obiad w sobotę i w niedzielę
(16 i 17 marca) , od 14:00 do 17:00 (czyli ciągle w trybie zimowym).
Jak zwykle będzie nam bardzo miło. I tydzień zacznie się lepiej.
Zapraszamy - Elżbieta Wojnowska I Wojciech Chmielewski.

 


Zapraszamy - Elżbieta Wojnowska, Wojciech Chmielewski

przerywnik 01


"jemy na tarasie"

Bruzdowa 22C Warszawa - Kępa Zawadowska (teren Przedszkola "Bruzdowa 22C")

kontakt:
Wojciech Chmielewski 607 560 331 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Elżbieta Wojnowska 601 325 862