Wspomnienia

1-2 grudnia 2018. O czym gadamy w Liście zgrabione. Hamaczki już tylko w stodole. Magnolia i cebule napęczniały, ale muszą poczekać do kwietnia. Wreszcie mrozi.O czym gadamy w "jemy..."? O tym o czym potrafimy czując, że najciekawsze umyka. Najciekawsze jest na granicy do której dopiero docieramy. Przeczuwamy, ale jeszcze nie potrafimy wyrazić. A niewyrażone pozostaje nieuświadomionym."Dlaczego opowieści tak nas angażują? - W gruncie rzeczy chodzi o odwrócenie uwagi od śmiertelności" (Ballada o Busterze Scruggsie, bracia Cohen). Ponieważ nigdy tak o tym nie pomyślałem - dzielę się. Ma sens?   A w kuchni: - solianka- pomidorowa gęsta z filiżanką ryżu- pierogi ze ... Czytaj więcej >

24-25 listopada 2018 bistro kuli się i zmienia formułę działania   Informujemy, że wraz z pierwszym powiewem zimowego chłodu bistro kuli się i zmienia formułę działania. Może najłatwiej byłoby zasnąć i obudzić w kwietniu, ale wiek prowadzącym na to nie pozwala (sen jest piękny, ale prawdziwym wyzwaniem jest jawa). Nie zamykamy się. Właściwie dopiero teraz zamierzamy być naprawdę "otwarci". W soboty i niedziele zapraszamy na obiad między 14:00 a 17:00. Prosimy o wcześniejsze zgłoszenia - są niezbędne byśmy mogli ten obiad dla Was przygotować. Cotygodniowe menu będziemy zamieszczać do połowy tygodnia.Będą w nim 2 zupy (roślinna i mięsna), 2 dania główne (wege i tradycyjne), coś na ratunek dla ... Czytaj więcej >

13   |   Strona 2 z 2